İşinizi farklı sektörlerde genişletmenin 4 yolu

1.Şirketinizin fark yaratan unsurlarını yeni bir bakış açısıyla inceleyin.

Takımınızın rekabette neyi daha iyi yapabildiğini düşünün. Yeni bir müşteri hizmetleri yaklaşımı mı? Belki de en çok satan markanızın benzersiz bir özelliği. Sizi rakiplerinizden farklı kılan şirket özelliğinizi belirledikten sonra, onu yeni teklifler ve işler için bir sıçrama tahtası olarak kullanın.

Örneğin hukuk firması Anidjar & Levine’de  fark yaratan unsur, pazarlama aktivitelerini şirket bünyesinde planlama  becerisiydi. Dış kaynak pazarlama desteği almak yerine şirket içi pazarlama işlevi onlara daha iyi potansiyel müşteriler sağladı ve reklam harcamalarını azalttı. Ayrıca onlara, diğer firmalara pazarlama hizmeti sunarak çalışma alanlarını genişletmek için potansiyel bir yol gösterdi.

2.Ürünleriniz veya hizmetleriniz için “etiket dışı” kullanım alanları arayın.

İlaç endüstrisinde, ilaçların genellikle etiket dışı kullanımları vardır. Örneğin, DEHB ilacı Ritalin, kanser hastalarının aşırı yorgunluktan korunmasına yardımcı olmak için reçete edilmiştir. Günümüzde bu ilacın başlangıçta amaçlanan kitlesinin dışında da kullanıldığını görüyoruz. (Not: Sağlık hizmetlerinde etiketsizliğin akıllıca olup olmadığı tartışmalıdır ve bu makalenin kapsamı dışındadır.)

Mevcut müşterilerinizin satış yaptınız ürünler için etiket dışı kullanımları olabilir. Örneğin Z jenerasyonu tüketicileriniz için özenle basılmış bandanalar sattığınızı varsayalım. Satış rakamlarınızın stabil kalması ile ürününüzün geliştirilme zamanının geldiğini bilirsiniz. Bunun için birkaç odak grubu ( fokus grup) belirledikten sonra katılımcılara dijital anketler göndererek müşterilerinizin çoğunun Z jenerasyonu değil aksine, köpekleri için sevimli, genç görünen bandanalar isteyen daha yaşlı “evcil hayvan ebeveynleri” dir. Bu da size yeni bir pazarlama kampanyası sunmak için bir fırsat yaratır. Örneğin, “bandanalarımız yavru evcil hayvanlarınız için mükemmel!”

Kârınızı artırmak, müşterilerin ürünlerinizi gerçekten nasıl kullandığını öğrenmek kadar basit olabilir. Tüketicilerin yenilikçiliğine şaşırmaya hazırlanın.

3.Sektörünüzde olmayan bir şirketle ortak olun.

Yeni pazarlara ve alıcılara ulaşmanın bir başka yolu da sektörünüz dışında bir şirketle ortaklık kurmaktır. Ortaklık kurduğunuz firmanın rakibiniz olmaması burada önemli aksi takdirde, hali hazırda hizmet sunduğunuz kitleye satış yapmaya çalışırsınız.

Esnek veya resmi ortaklıklar kurmak zaman, çaba ve güven gerektirir. Bununla birlikte, doğru uyumu bulursanız, satışlarınızı canlandıracağınız neredeyse kesindir. Ve süreç düşündüğünüzden daha zahmetsiz olabilir. Ne sattığınız önemli değil, ne kadar yaratıcı düşünürseniz, o kadar çok iş ortaklığı fırsatı bulacaksınız. Herhangi bir ortaklığın bir ”kazan-kazan” temasına sahip olması gerektiğini unutmayın. Aksi takdirde, taraflardan biri sonunda çekilir.

4.Mevcut müşterilere ihtiyaç duydukları başka bir şeyi verin.

Müşterilerinizin sıkıntı yaşadıkları, onlara rahatsızlık veren, geceleri uyutmayan bir sorun bulun. Ardından bu sorunu giderici bir ürün fikri geliştirin.

Müşterilerinizin karşılaştığı tüm sıkıntılı noktaları zaten bildiğinizi varsaymayın. Evet, hipotezler üretebilirsiniz, fakat onları test ederek çıkarımlarınızdan emin olun. Aksi takdirde, var olmayan problemler ön görebilirsiniz veya, var olan ama gözünüzden kaçan problemlerde olabilir.

Problem noktaları keşfetmenin iyi bir yolu, istatistiksel olarak yeterli miktarda müşteriyle yüz yüze görüşme yapmaktır. Ürününüzü veya hizmetinizi nasıl kullandıklarını öğrenin. Onlara ne yapabilmeyi dilediklerini sorun. Bu şekilde uygun veri toplayabileceğinizi düşünmüyorsanız bir pazar araştırma firması ile anlaşın. Bütçenizi iyi kullanarak iyi bir yatırım geliri elde edebilirsiniz.

smallbiztrends.com