Sosyal medya ve dijital pazarlama arasındaki fark

İnsanların kampanyalarını oluştururken doğru kaynaklara gidebilmesi için Sosyal Medya ve Dijital Pazarlama arasındaki farkları anlamaları önemlidir. Hem sosyal medya reklamcılığı hem de dijital reklamcılık, günümüz endüstrisinin ve ürünlerinin çok önemli yönleridir. Her ikisine de derinlemesine bakalım: 

Sosyal Medya Pazarlamasına Bir Bakış

Sosyal medya pazarlaması, ürünlerin reklamını yapmak ve müşterilerle etkili bir bağlantı kurmak için çeşitli sosyal medya kanallarını birleştiren bir reklam yöntemi olarak tanımlanabilir. Sosyal ağ, kullanıcıların yorum, resim ve diğer ağlar gibi materyal alışverişinde bulunmalarına izin veren bir sitedir. Ama bunun fazlası da var; sosyal medya yönetimi, reklam verenlerin internette görünürlüğünün yanı sıra çalışan ilişkilerinin geliştirilmesine de yardımcı olur.

En yaygın üç form aşağıdaki gibi

– Bu, makaleler, sosyal medya siteleri ve tartışma panoları kullanılarak gerçekleştirilir. Daha iyi sonuçlar elde etmek için facebook işletme sayfanızı da optimize edebilirsiniz.

– İzleyicilerle bir ilişki kurmaya başlayın ve ardından sosyal medya reklamcılığını teşvik etmek için onlarla gerçek içeriği paylaşın.

– Bir sonraki seçenek ise, sosyal medyada sponsorlu reklam yayınlamaktır.

Tüketicilerle teması teşvik ettiği için sosyal medya önemli bir rol oynamaktadır. E-ticaret sitelerinde etkileşim ve iletişimin birleştirilmesini sağlar. Endüstri uzmanları, mal ve hizmetleri tanıtmak için verileri entegre etme kapasitelerini kullanabilir. Hedefli, etkili ve hızlı anlaşmaların ve tekliflerin potansiyel müşterilere dağıtılmasına olanak tanır. İndirim programları veya sosyal medyaya bağlı benzer siteler aracılığıyla, topluluk katılımına da yardımcı olabilir.

Ürünlerinin çevrimiçi reklamını yapmak isteyen hem büyük hem de küçük şirketler için en güçlü platformdur. Şirketlerin öğrenmesi gereken en önemli unsurlardan biri, hangi sosyal ağ sitesinin en başarılı olduğudur. Tüm ürünlerini ve hedef kitlelerini vurmaya çalışmaktadırlar. Daha geniş bir demografiye girmek isteyen şirketler için çerçevelerin çoğuna erişmek kolaydır, birçoğu gerçekten ücretli pazarlama kampanyaları sunar. Sosyal medya platformlarının artan popülaritesi nedeniyle, video sıralamalarınızı yükseltmek gibi talepler bu günlerde oldukça yaygın hale geliyor. 

Dijital Pazarlamaya Bir Bakış

Dijital reklamcılık, ürünlerin reklamını yapmak ve müşterilerle etkili bir bağlantı kurmak için hem çevrimiçi hem de çevrimdışı kanalları birleştiren bir reklam yöntemi olarak tanımlanabilir. Dijital pazarlama, tüketici katılımını artırmak için dijital platformların kullanılmasıdır. İnternet, ağ platformlarında kullanılıyor ve tanıtım araçları arasında SEO, SEM, E-ticaret ve Çevrimiçi reklamcılık yer alıyor. Broadcasting, metin mesajları ve tv, çevrimdışı reklamcılık yöntemlerine örnek olabilir. 

Bu yaklaşımın üç ayrı unsuru vardır: dijital reklamcılık, doğrudan posta ve sosyal medya pazarlaması. Bu genellikle daha geniş nüfusun ne istediğine ve bunun piyasaya nasıl yerleştirileceğine bağlıdır. Video içeriği, anahtar kelime araştırması, arama motoru optimizasyonu, e-ticaret reklamcılığı, çevrimiçi pazarlama ve doğrudan posta kampanyaları, web tabanlı dijital reklamcılık yaklaşımlarının örnekleridir. Tıpkı e-ticaretin büyümesi gibi, e-ticaret portalları arasında dijital pazarlama talebi de artmaktadır. 


İnternet reklamcılığının ana temel unsurları şunlar

-internet siteleri, doğrudan posta veya hedefli reklamlar, haber bülteni reklamları ve diğer çevrimiçi pazarlama biçimleri dahildir.

– Sosyal reklamcılık, ürün ve hizmetleri tanıtmak için mesaj panoları, makaleler ve Reddit, Twitter ve Twitch gibi çevrimiçi toplulukları kullanan bir reklamcılık biçimidir.

– Metinler ve e-postalar, akıllı telefon uygulamaları ve reklamların tümü, ziyaretçi sayısını artırmak için mobil reklamcılıkta kullanılmaktadır.

Bir pazarlama departmanı, diğer şeylerin yanı sıra neyin popüler olduğu, ne kadar görüntülendiği ve hangi içerik parçalarının popüler olduğu gibi mevcut sektör kalıplarını izler. Veriler herhangi bir zamanda ve herhangi bir yerden sağlanabildiğinden yaygındır. Bir örnek, insanların gerçek bir mağazada alışveriş yapmayı ve satış görevlileriyle ürünler hakkında bilgi almayı görmezden gelmesidir. Günümüzde alıcılar, bir anlaşmayı kapatmadan önce önemli miktarda veri elde etmek için kaynakları kullanıyor. Dijital reklamcılığın resme girdiği yer burasıdır. Şirketin nerede olurlarsa olsun müşterilerle buluşmasını sağlar.

Hemen hemen her şirketin karşılamaya çalıştığı belirli bir hedef pazarı vardır. İnternet ve çevrimiçi yollar aracılığıyla, internet reklamcılığı, ihtiyaç duydukları müşterileri bulmalarında onlara yardımcı oluyor. Bu nedenle, çağdaş iş yaklaşımları için çok önemlidir ve yine bu nedenle etkili bir çevrimiçi varlığa ihtiyaç duyarsınız.
Günümüzün modern müşterilerinin satın alma seçimlerini nasıl yaptığı ile web giderek daha önemli hale geldi. Web ayrıca insanların hizmet ve malları nasıl satın aldıkları üzerinde bir etkiye sahiptir. Bu, şirketlerin çevrimiçi olarak erişilebilir, ilgili ve müşteri odaklı olmasını gerektirir, ancak aynı zamanda maruz kalmalarını gereğinden fazla artırır. 

Sosyal Medya Pazarlaması ve Dijital Pazarlama Arasındaki Farklar

1. Çoğu müşteri için sanal platformlara katılmak, dijital reklamcılık yapmakla aynı şey değildir. Bir Dijital Pazarlama stratejisi, birkaç bileşenden daha oluşur. Çevrimiçi reklamcılığın bir alt kümesi olan Web pazarlamasının en önemli yönü sosyal ağlardır.

Genellikle birkaç sunucuya atıfta bulunsa da, dijital pazarlama faaliyetlerinde kullanılan diğer tüm sayısız medya biçimleri için de geçerli olabilir.
Dijital pazarlama, internet kaynaklarının evrimi ve kendilerini dijital olarak tanıtma pratiği gibi çok çeşitli faaliyetleri kapsar. 

Sosyal ağlar Web’in sınırlarıyla sınırlı olsa da, çevrimiçi pazarlama, elektronik teknoloji aracılığıyla sosyal alandaki izleyicilerle bağlantı kurma girişimleri oldukça geniştir.

2. Dijital pazarlama, reklamcılık için yalnızca afişlere (Web’de, Televizyonda veya reklam panolarında) bağlı olabilirken, sosyal ağ, içerik yönetimiyle geniş ölçüde bağlantılıdır (yani, videolar oluşturur veya makaleler yazarsınız ve ardından bunu yaymak için sosyal medyayı kullanırsınız). 

3. Sosyal reklamcılık, maruz kalma ve kullanıcı etkileşimi yaratmak için sosyal ağ sitelerinin kullanımını teşvik eden bir strateji biçimidir. Öte yandan dijital reklamcılık, mal veya hizmetlerin reklamını yapmak ve tüketici tabanını genişletmek için tüm erişilebilir ve premium mobil platformları kullanmayı içeren çağdaş bir pazarlama stratejisidir.

4. Sosyal paylaşım sitelerinde ticarileşen bir markanın etkisini çevrimiçi teknoloji hizmetleriyle karşılaştırdığımızda, sosyal platformların üstün geleceği açıktır. Bu, müşterinin dakikalar içinde daha geniş bir kitleye ulaşmasını sağlayan görüşler, paylaşımlar, tweetler ve duvar yazıları şeklinde anında tepki vermesi nedeniyledir ve bu nedenle dijital teknoloji nispeten yavaştır. 

Sonuç

Özetlemek gerekirse, sosyal ağları veya dijitali kullanıyorsanız ürününüzün stilini belirleme konusunda dikkatli olmalısınız. Dijital reklamcılığın önümüzdeki çağın teknolojisi olduğunu görebiliyorduk ve şüphesiz hem fiziksel hem de dijital dünyalarda ilgi kazanacaktı.

Sosyal medya yönetimi, internet reklamcılığının bir alt kümesi olarak tanımlanabilir. Bu iki reklam kampanyasının en iyi yanı, iş insanının ziyaret/görüntüleme sayısı, etkileşim/tıklama, yatırım yapılan normal saat vb. istatistikleri kullanarak etkiyi kolayca izleyebilmesidir. 

Sosyal medya henüz oldukça yeni olmasına rağmen, birçok şirket için reklamcılığın çok etkili yönlerinden biri oldu. Bazı durumlarda, hiçbir ürün veya kuruluş tüm kaynaklarını sosyal medya reklamcılığına ayırmamalıdır, ancak yakın vadede genel stratejinin temel bir bileşeni olarak kalmalıdır. 

Mükemmel bir dünyada, sosyal ve diğer reklam kampanyaları, en fazla sayıda müşteri tabanını karşılamak için birlikte çalışır.

Kaynak: business2community.com