Neden Blog Üyeliği Açmak İsteyebilirsiniz?

Bloğunuzu nasıl daha kârlı hale getirebilirsiniz? Bu, çoğumuzun yanıt aradığı bir sorudur.  Reklam ve satış ortakları biraz para getirecek olsa da, ya daha fazlasını üretebilseydiniz?

Size sadık bir takipçiniz varsa ve harika içerik üretiyorsanız, kitlenize özel içerik ve ayrıcalıklar sunarken kârınızı artırmak için bir üyelik sitesi oluşturmayı düşünebilirsiniz.

Üyelik sitesi nedir?

Bir üyelik sitesi, yalnızca bir üye girişi yoluyla erişilebilen izleyiciler için özel içerik, ürünler veya diğer ayrıcalıklar sunar. Üyelik siteleri ücretsiz veya ücretli olabilir ve bazı ayrıcalıklara sahip olabilir. Ödemeler aylıktan iki yılda bir veya yıllık olarak belirlenebilir ve sunulan içerik ve ürünler videolardan, bire bir danışmalardan, ürünlerden ve çevrimiçi kurslardan her şeyi içerebilir.

Üyelik siteleri sayısız şekilde özelleştirilebilir, işte karşılaşacağınız en yaygın modellerden bazıları.

Üyelik Modeli Türleri

  1. Paywall (Ödeme Duvarı)
  2.  Topluluklar
  3. Kurslar
  4. Ürün
  5. Hepsi bir arada

1. Paywall (Ödeme duvarı)

Haberleri çevrimiçi olarak sık sık okuyorsanız, muhtemelen bir ödeme duvarıyla karşılaşacaksınız. Ödeme duvarı, okuyucu hesabında oturum açana ve içeriğe erişmek için ücretli bir üyeliğe sahip olana kadar içeriği engeller. Daha fazla para kazanmak ve en sadık izleyici üyelerinizle daha iyi etkileşim kurmak için en premium içeriğinizden bazılarını bir ödeme duvarının arkasında sunabilirsiniz. Ne de olsa, özel ayrıcalıklara erişmek için para ödüyorlar, bu da sunduğunuz şeye yatırım yapma olasılıklarının yüksek olduğu anlamına geliyor.

2. Topluluklar

Çoğumuz, ortak ilgi alanları veya hedefleri olan çevrimiçi bir grup insanı bulmayı seviyoruz. Hedef kitleniz her zaman içeriğinizle ve yorumlarda birbirleriyle etkileşim halindeyse, kullanıcıların profiller oluşturabileceği ve birbirleriyle etkileşim kurabilecekleri bir platforma sahip olabilecekleri bir topluluk üyeliği modeli oluşturmayı düşünün.

Bu, özel bir uygulamaya, bir Facebook grubuna veya web sitenizdeki bir foruma erişim anlamına gelebilir.

3. Kurslar

Hedef kitleniz içeriğinizden yeterince yararlanamazsa, uzmanlık konunuzu doğrudan sizden öğrenmekle de ilgilenebilirler. Üyelik kursları oluşturarak, bilgilerinizin bir kısmını bir ücret karşılığında sunabilirsiniz.

Üyelik sitenizden sabit bir kâr akışı oluşturan bir kurs kütüphanesine erişim için tek seferlik, peşin ödeme veya devam eden bir abonelik için kurslar sunabilirsiniz.

4. Ürünler

Bilginin dışında, web sitenizde yaratma ve satma yeteneğiniz nedir? Belki WordPress eklentileri veya blog şablonları oluşturabilir ya da sosyal medya grafik şablonları veya benzersiz bütçe hesap tabloları sunabilirsiniz.

Ne yaratmaya karar verirseniz verin, yaratıcılığınız ve sıkı çalışmanız için para kazanabilirsiniz. Ürünleri üyelere ayrı ayrı satabilir veya kullanıcıların aktif, ücretli abonelikleri olduğu sürece ürüne erişebilecekleri bir abonelik modeli aracılığıyla sunabilirsiniz.

5. Hepsi Bir Arada

Hepsi bir arada model tam olarak göründüğü gibidir. Bu, üyelik sitenizin standart üyelik modeli seçeneklerinin hepsini olmasa da çoğunu içerdiği anlamına gelir.

Bu, sitenizin çeşitli bölümlerine abone olan kişilerden birden fazla gelir akışı anlamına gelse de, sizin için çok fazla ek iş haline gelebilir.

Farklı üyelikler için özel içerik ve ayrıcalıklar oluşturmak tek başına zor olabilir, bu da size yardımcı olmaları için başkalarını işe almak için daha fazla para harcamanız gerekebileceği anlamına gelir. Ayrıca, bir kullanıcının sitenizi ziyaret etmesi ve sitenizdeki neredeyse her şeye erişmek için kaydolması ve ödeme yapması gerektiğini görmesi rahatsız edici olabilir.

Üyelik sitesinin artıları

Bir üyelik sitesi, bloğunuz için güvenli ve istikrarlı bir gelir akışı oluşturabilir. Hedef kitleniz zaten içeriğinizden hoşlanıyorsa, onlara bir ücret karşılığında daha fazlasını sunmak mantıklı bir sonraki adımdır.

İçeriğinize erişmek için para yatırmaya başladıklarında, onları da daha ilgi çekici bulabilirsiniz.

Üyelik sitesinin eksileri

Üyelikler ihtiyaca göre düzenlenebilir olduğundan, bir üyelik başlatmak için pek fazla olumsuzluk yoktur. Ancak, normal içeriğinizi oluşturmak ve sitenizi yönetmek için zaten zamanınız varsa, özel içerik oluşturmakta da zorlanabilirsiniz. Bu, sitenize bakımı için başka bir bileşen de ekleyecektir.

Bloğunuzu bir üyelik sitesine dönüştürmeye karar verdiğinizde, başlamak için bu basit adımları uygulayabilirsiniz.

Blog ile Ücretli Üyelik Sitesi Nasıl Başlatılır ?

  1. Modelinizi seçin.
  2. Bir üyelik eklentisi bulun.
  3. Ödemeleri, seviyeleri ve kuralları ayarlayın.
  4. Başlamak için içerik oluşturun.
  5. Sitenize bir üyelik sayfası ekleyin.

1. Modelinizi seçin.

Yukarıdaki “Üyelik Modeli Türleri”nden siteniz için en uygun modeli seçin. Aktif ve bağlı bir izleyici kitlesiyle, bir topluluk modeli mükemmel bir uyum olabilir. Kullanıcılar her zaman sizden tavsiye istiyorlarsa, abonelik eklenmiş ürünler veya kurslar oluşturmayı düşünebilirsiniz. Veya içeriğiniz sayfa görüntülemelerini artırıyor, bu nedenle bir ödeme duvarının arkasında sunmak için daha derinlemesine içerik oluşturmak istiyorsunuz. Markanıza uygun olanı bulmak için bu seçenekleri dikkatlice tartın.

2. Bir üyelik eklentisi bulun.

Blogunuz WordPress üzerinde çalışıyorsa, işinizi kolaylaştırmak için bir üyelik eklentisi ekleyebilirsiniz. Kullanabileceğiniz birçok seçenek vardır ve seçtiğiniz modelle çalışacak bir tane bulmak isteyeceksiniz. Blog yazarları tarafından en çok tercih edilenlerden bazıları MemberPress, Restrict Content Pro ve Teachable’dır.

Eklentiniz indirildikten sonra, WordPress kontrol paneli menünüzü ziyaret ederek, eklentinizi seçerek, ‘Seçenekler’i seçerek ve ayarları gerektiği gibi düzenleyerek yapılandırabilirsiniz.

3. Ödemeleri, seviyeleri ve kuralları ayarlayın.

WordPress kontrol panelinizde menüye gidin ve eklentinizi seçin. Oradan ödeme, seviye ve kural ayarlarını bulabilirsiniz. “Seçenekler”> “Ödemeler” altında, her üyelik seviyesi için ödeme tutarlarını ve türlerini kredi kartları gibi ayarlayın.

Seviyeleri belirlemek için eklentiye gidin, ‘Üyelikler’i ve ardından her seviye için’ Yeni Ekle’yi seçin. Her seviyeyi adlandırabilir, fiyatları ve kısıtlamaları tanımlayabilirsiniz.

Sonunda kuralları koymanın zamanı geldi. WordPress menüsündeki eklentiye gidin, ardından ‘Kurallar’ ve ‘Yeni Ekle’yi seçin. Özel içeriğinizi ödeme yapmayan üyelerden bu şekilde korursunuz. Oluştururken özel içeriğinizi WordPress’te ‘ücretli’ olarak işaretlediğinizden emin olun.

Sonraki adıma geçmeden önce tüm ayarlarınızı kaydedin.

4. Başlamak için içerik oluşturun.

Ücretli aboneleriniz, kaydolduktan hemen sonra bazı özel içeriğe anında erişim bekleyeceklerdir. Abonelerin canını sıkmamak için üyelik sitenizi açmadan önce sunacağınız yazılı içerik, video, sesli kitap, şablon veya diğer avantajları hazırladığınızdan emin olun.

5. Sitenize bir üyelik sayfası ekleyin.

Bu, kontrol panelinizdeki eklenti ayarları aracılığıyla da kolayca gerçekleştirilebilir, ancak web sitesi kullanıcılarınızın fiyatlandırma ve üyelik modellerini görebileceği, kaydolabileceği ve içeriğe erişmek için oturum açabileceği bir sayfa oluşturmanız gerekir.

Bu sayfa hazır olduğunda, başlatmaya hazır olacaksınız ve kullanıcılar kaydolmaya ve içeriğinize veya ürünlerinize bloğunuzdan erişmeye başlayabilir.

Üyelik sitesi ekleyerek blog gelirini artırın

Bir üyelik sitesi ihtiyaçlarınıza uyacak ve bloğunuz için daha fazla para oluşturacak şekilde uyarlanabilir. Bir üyelik sitesinin markanız için doğru olup olmadığını değerlendirdikten sonra, bloğunuz için en iyi yolun hangisi olduğunu bulmak için farklı modelleri inceleyebilirsiniz.

Ayrıca, yaratıcılığınızı geliştirebilecek ve en sadık ve ilgili takipçilerinize mümkün olan en iyi içeriği sunabileceksiniz.

Hubspot