Reklam bütçesinin dağıtımı önemlidir, çünkü…

Tanıtım bütçenizin yüzde 90’ını neden dijital alanda harcamalısınız?

Dijital reklam harcamalarının artması artık sır değil. Forrester araştırma şirketine göre, dijital reklam etkinliği toplam reklam gelirlerinin %24’ünü oluşturdu. Bu anlamlı veriler ve istatistikler 2016’da dijital reklam etkinliğinin televizyon reklamlarını sollayacağını gösteriyor. Acak Amerika’da her 2 dolarlık reklam harcamasının 1 dolarını gerçekleştiren en büyük 100 pazarlama şirketinden geri kalana ait olan bu veriler yanıltıcı olabilir. Aslında bir çok şirketin toplam reklam giderlerinin büyük bir kısmını online aktivitelerin oluşturması gerekiyor.

Yeni dijital taktikler reklamları büyük kitlelere daha kolay ulaştırır

Google AdWords’ün ortaya çıkışına kadar küçük şirketler çok fazla reklam seçeneğine sahip değildi. Bu yüzden tanıtım yöntemlerinin küçük bir kısmını öğrenebildiler. AdWords ve Microsoft Bing platformlarının ortaya çıkmasıyla, küçük işletmeler için pazarlama kuralları da değişti. Bu platformlar, arama ve ekran formlarında kazanç ve farkındalık yaratan uygun maliyetli çeşitliliğe olanak sağladılar.

Not; Eğer dijital reklamlar bütçenizde önemli bir kalem değilse “neden” sorusuna yanıt arayın. Çünkü mutlaka böyle bir bütçe olmalı.

Online tanıtımlar esnektir

Şirket olarak kötü bir dönem mi yaşıyorsunuz? Rahatlamak için online tanıtım aktivitenizi durdurmuş ya da kısıtlamış olabilirsiniz. Beklenmedik bir yerden para mı elde ettiniz? Bu durumda, birbiriyle benzer olan televizyon, yazılı basın ve radyoya harcamak için gerekli olan bütçenin küçük bir kısmıyla bir internet pazarlama programı geliştirebilirsiniz.

Not; Dijital mecra ile esnetilmiş bütçe, reklamların çevrimdışı emsallerine göre daha az risk alarak yapılmasını sağlar.Unknown

İnternet tanıtımları, içerikle pazarlamanın en alt aşamasındaki (bottom-of-funnel) hareketleri şekillendirir.

Büyük reklamverenler, kendi reklamlarının etkisini, sofistike ve pahalı tekniklerle ölçerler. Dijital tanıtımlarda kitlelerin tutumları, kazançlar ve etkileşimler, özellikle etkili oldukları yerler konusunda kolaylıkla ölçülebilir.

Not; Online reklamlar, farklı pazarlama alanlarında yer alarak yaygınlaştırılabilir. Ancak çevrimiçi tanıtımlar özellikle yeni tüketiciler edinmek için kullanışlıdır.

TIM jpg
Tim Bourgeois

“Dijital Reklamlarla Kazanmanın 5 Yolu”nda McKinsey&Co ekibi “bizim deneyimlerimize göre şirketler, dijital reklamlarını %20 ile %30 arasında geri çekti” diyor.

Not; Bir süredir dijital mecralarda yatırım yapan kurumlar, elbette performanslarını anlamlı yollarla iyi bir noktaya getirebilmeliler. Ancak bu alandaki yeteneklerini ve araçlarını geliştirebilmek için ek yatırımlar gerekir. Bu, reklamları “iki katına çıkarma ve aşağı çekme” planıdır.

Çevrimiçi yatırım yapmak için daha iyi bir zaman yok

Dijital alanın yükselişe geçmesiyle Uber ve Whatsapp gibi uygulamalar ortaya çıktı. Bu uygulamalar üst düzey yöneticilerin akıllı telefonları ve tabletleri üzerinden şirketleri yönlendirdi. Bu koşullar daha önce hiç olmadığı kadar online tanıtım bütçelerinin artmasına neden oldu.

Not; Artık bugün “dijital mecralarda agresif yatırım yapmamalıyız” demek herkes için çok zordur.

Kaynak; Tim Bourgeois