Discord vs Zoom: çevrimiçi toplantılar için en iyi uygulama hangisi

1991’de Cambridge Üniversitesi ilk web kamerasını yarattı. Nedeni monitörden izlemek ve ofisteki tüm kahveyi kimin içtiğini kontrol etmekti. Bilirsiniz bunlar önemli şeylerdir…

30 yıl sonra bugün video konferans pazarı milyonlarca dolar değerinde. Bu denkleme salgını ekleyin artık bunu bir ikramiye kazanmış gibi düşünebilirsiniz. Bu pazardaki gelişmenin nedeni, video konferans araçlarının günümüz iş dünyası için paha biçilmez olduğunun kanıtlanmış olmasıdır.

Şirketler artık küreselleşti ve uzaktan çalışma norm haline geldi. Bu, çalışanların bağlantıda kalmasına yardımcı olan video konferans araçlarıyla güçlendirilmiştir. Dolayısıyla, video konferansın her işletme için temel bir araç olduğunu söyleyebiliriz.

Bu durumdan ortaya çıkan en popüler uygulamalardan bazıları Discord ve Zoom’dur.

Peki, bu iki platform neyle ilgili ve hangisi daha iyi performans gösteriyor?

Hadi bulalım!

Önsöz

Discord’un olmasının nedeni oldukça basitti: dünyanın her yerinden arkadaşlarla konuşmak ve oyun oynamak. Kurucuları Jason ve Stan, video oyunları, bunların arkasındaki fikirler ve arkadaşlıklar yaratmak konusunda tutkuluydu. Bu doğrultuda 2015 yılında Discord’u yarattılar. Bu, insanların video sohbetlerine ve mesajlaşmaya katılmasını kolaylaştırdı.

Bir süre sonra Discord yükselmeye başladı. Haziran 2020’de Discord, odağını bir video oyun platformundan daha çok amaçlı bir iletişim ve sohbet aracına kaydırdığını duyurdu. Yazılım, aylık kullanıcı tabanını ikiye katlayarak yaklaşık 140 milyona çıkardı.

Çoğu kişi Zoom’un birkaç ay içinde gerçekleşen bir patlama olduğunu söyler. Ancak başarıları dokuz yıl sürdü. Cisco mühendisi ve yöneticisi olan Eric tarafından 2011 yılında kurulmuştur. Platform başlangıçta kurumsal müşterilere – BT desteği olan büyük kurumlara yönelikti.

2017’de unicorn şirketi oldular ve 2019’da karlı hale geldiler. Pandeminin de etkisiyle Zoom, 2020’de önemli bir küresel büyüme gördü. Bazı güvenlik sorunlarıyla karşılaşmasına rağmen, hala güçlü olmaya devam ediyor ve video konferans dünyasının liderlerinden biri.

Discord vs Zoom: Hedef Pazarlar

2015’teki resmi öğle yemeğinden bu yana Discord önemli ölçüde gelişti. İlk başarıları iyi tanımlanmış bir hedef pazara dayanıyordu: oyuncular. Ancak, genişlemeye devam ettikçe, hedef kitleleri de büyümektedir. Yavaş yavaş farklı bir kullanıcı yelpazesini çekmeye başlıyorlar.

Geniş sohbet odalarına sahip olabilme, yayınlanırken farklı web sitelerinden haber üretebilme ve gecikmesiz bir platformdan bahsetmemiz gibi özellikler, finans sektörüne yatırım yapan tüccarları cezbetmeye başladı.

Oyun endüstrisinde avantaj elde ettiklerinden, şimdi odaklarını çeşitli sektörlerden diğer hedef gruplara kaydırıyorlar.

Nitekim Discord, sloganını “Oyuncular için Sohbet” yerine “Topluluklar ve Arkadaşlar için Sohbet” olarak değiştirdi. Sonuç olarak, şirket şu anda Discord’u her tür kullanıcı için bir yer haline getirme çabalarını sürdürüyor bu yüzden değişimlere açık.

Zoom’un kurucusu ve CEO’su Eric Yuan’a göre, hedefleri ticari müşteriler, KOBİ’ler ve büyük şirketler. Zoom aynı zamanda eğitim müşterilerini ve sağlık hizmeti müşterilerini hedeflemektedir. Özetle, Zoom’un hedef kitlesi erken benimseyenlerdir. Yeni fırsatlar arayan açık fikirli ve zeki insanlardır. Öğrenmeye devam ediyorlar ve yeni zorlukları seviyorlar. Nick’in (Zoom’un eski Ürün Pazarlama Başkanı, şu anki Küresel Hizmetler Başkanı) açıkladığı gibi:

Gelişmekte olan bir satıcı olarak, erken benimseyenler olarak bilinen meraklı, maceracı gruba pazarlamaya odaklanmak zorundaydık. Bu, en büyük avantajımız olan kullanıcı deneyiminden yararlanmamızı sağlar, çünkü erken benimseyen biri sevdiği bir ürünü kullandığında onu yayacaktır.

Zoom, kullanıcılarına her türlü kolaylığı sağlar ve “Her Karşılaşmayı Yükselt” sloganıyla gösterilen çalışma ve çalışma temeli açısından daha üretken olmaya çalışır.

Discord vs Zoom: Başlayın

Sol ayakla değil sağ ayakla başlayalım.

Çoğu uygulama gibi Discord da indirmemizi istiyor. Bunun için Windows, Android, iOS, Linux ve macOS’unuzu kullanabilirsiniz. Bununla birlikte, Discord başlangıçta oyun düşünülerek oluşturulduğundan, en sağlam deneyim Windows ve Mac’te bulunacak. İndirdikten sonra bir hesap oluşturun ve kimlik bilgilerinizi ayarlayın. Açtığınızda, sunucuya katılın veya sunucusu olan birini tanıyorsanız, size bir davet göndermesini isteyin.

Bir kez yaptıklarında, sunucuya katılmak için bağlantıyı tıklayın ve işte bu kadar. Doğal olarak, siz ve iş arkadaşlarınız veya arkadaşlarınız için kendi sunucunuzu da oluşturabilirsiniz. Kendi sunucunuzu oluşturmayı seçerseniz, boş bir sunucuya yerleştirileceksiniz.

Oradan, yeni metin veya ses kanalları oluşturabilir ve sunucunuza yeni kişiler ekleyebilirsiniz. Discord’a girdikten sonra, bir dakikanızı ayırabilir ve ayarlarla oynayabilirsiniz. Hesap bilgilerini, yetkili uygulamaları, yer paylaşımını ve daha fazlasını değiştirmenize izin veren ayarları bulacaksınız. Neredeyse her şeyi özelleştirebilirsiniz.

İş arkadaşlarınızın daha fazla konuşurken sunucuda seviye atlamalarına izin verecek botlar veya herkesin birlikte dinleyebilmesi için sesli kanallarda YouTube’dan müzik çalacak botlar eklemekten çekinmeyin.

Şimdi Zoom’a bakalım. Elbette yapmanız gereken ilk şey kayıt olmak ve bir Zoom hesabı oluşturmaktır. Bu yapıldıktan sonra, bir test toplantısı başlatma seçeneğiyle birlikte kişisel toplantı URL’nize bir bağlantı alacaksınız. URL’yi tarayıcınıza kopyalarsanız, Zoom uygulamasını indirmeniz istenecektir.

Hazır olduğunuzda, toplantıyı başlatmak kolaydır. Yeni toplantı simgesini tıklamanız yeterlidir ve tamamdır. Ayrıca, Zoom toplantısına nasıl erişileceğine dair bilgileri içeren bir e-posta göndererek de insanları toplantınıza davet edebilirsiniz.

Zoom, ekranı kilitleyerek, askıya alarak veya bekleme odasını etkinleştirerek ekran paylaşımı, sanal arka planlar ve toplantı içi güvenlik denetimleri gibi bir dizi toplantı içi denetim sağlar.

Discord vs Zoom: Güvenlik

Peki, hangi uygulama işleri güvenli ve sağlam tutar?

Discord, kullanıcılarının gizliliğine saygı duymasıyla tanınır: ne ücretsiz sürümde ne de ücretli oturum açma mesajı göndermez. Sileceğiniz mesajlar sonsuza kadar kaybolur. Buna ek olarak, uygulama aracılığıyla fotoğraf gönderirseniz, resimleri açık ve yasadışı malzeme açısından kontrol eden bir tarama programı olan PhotoDNA tarafından otomatik olarak kontrol edilecektir.

Discord’da mesajları bildirebilirsiniz ve ekipleri bu mesajların Hizmet Şartları’nı ihlal edip etmediğini kontrol eder. Discord’da ayrıca bug ödülü var. Bu, bir kullanıcı güvenlik açıklarını bulursa ve bunları bildirirse, harika şeyler veya soğuk para ile ödüllendirileceği anlamına gelir.

Zoom’un güvenlik sorunlarını hepimiz duyduk. Uygulama, yaygın olarak eleştirildiği sorunlarla karşılaştı. O zamandan beri güvenlik değişiklikleri yaptı ve gizlilik önlemlerini güçlendirdi. Paylaşılan içerik, AES 256 şifreleme ve uçtan uca şifreleme kullanılarak şifrelenebilir.

Toplantılara gelince, yine şifreleme ile korunuyorlar; ayrıca Zoom’un katılımcılar için bekleme odaları vardır ve toplantı başlamadan önce toplantı sahibinin hazır bulunmasını gerektirir. Ayrıca, yalnızca belirli bir e-posta etki alanına sahip kişiler bir parola kullanarak katılabilir.

Discord vs Zoom: Video Konferans ve Ekran Paylaşımı

Discord’da görüntülü sohbet, doğrudan mesajlaşma bölümü veya bir sunucu üzerinden desteklenir. Bir web kamerası ile ekranınızı paylaşma arasında geçiş yapabilirsiniz. Yakın zamana kadar, canlı yayınlanan bir ekran paylaşımını en fazla 10 kişi görüntüleyebiliyordu, ancak salgın nedeniyle sınır 50’ye yükseltildi. Discord, hangi ekranı canlı yayınlamak istediğinizi seçmenizi istiyor.

Ayrıca bir kanalda yayın yapabilirsiniz ve sunucudaki herhangi biri bir sunum veya ihtiyaç duyulan herhangi bir şey için akışı izleyebilir. Droplr kullanarak ekran görüntülerini ve kayıtları paylaşabilirsiniz.

Droplr ile bir ekran görüntüsü, GIF veya ekran kaydı aldıktan sonra, oluşturulan URL’yi kopyalayıp Discord sohbetine yapıştırın. Discord ayrıca çoklu akış sunar. Bu, aynı anda birden fazla akışı izleyebileceğiniz anlamına gelir. Ve tabii ki, toplantılarınızı kaydedebilirsiniz.

Şimdi, Zoom. Güçlü bir internet bağlantınız varsa, Zoom, video konferans alanında hala lider konumdadır. Konferansın katılımcıları, daha küçük toplantılar yapabilecekleri ara odalarını kullanabilir. Discord ile aynı olan Zoom, farklı ekranları paylaşmanıza izin verir.

Bununla birlikte, Discord’un aksine, Zoom, öğretim görevlilerinin ve kolaylaştırıcıların ekranda notlar alabileceği veya çizim yapabileceği yazı tahtaları sunar. Hem Zoom hem de Discord’da birden fazla kişi aynı anda ekranlarını paylaşabilir.

Discord vs Zoom: Dosya paylaşımı

Discord’un dosya paylaşımı vardır, ancak ücretsiz sürüme sahipseniz gönderebileceğiniz en büyük dosya 8 Mb’dir. Bununla birlikte, bir Nitro aboneliğiniz varsa, her biri maksimum 100 Mb’a kadar dosya paylaşabilirsiniz.

Zoom’da dosya göndermek istiyorsanız, bunu toplantı veya web semineri sırasında sohbet yoluyla yapabilirsiniz. Dosyalar özellikle tüm katılımcılara, doğrudan bir katılımcıya veya önceden tanımlanmış belirli gruplara gönderilebilir. Desteklenen maksimum dosya boyutu 512Mb’dir.

Discord vs Zoom: Pricing

Discord has two plans: the free and the paid one – Discord Nitro. Discord Nitro includes features like higher video quality, server boosting, a higher upload limit, enhanced quality live streaming, and a custom Discord tag for $9.99 a month or $99.99 a year.

Zoom, çeşitli planlar sunar. Ücretsiz sürüm, 100 katılımcıya kadar 40 dakikalık toplantılarla sınırlıdır.

Pro planı 14.99 $ / yıl / ay / lisanstır. Ücretsiz planla aynı özelliklere sahiptir, ancak toplantı başına 40 dakika yerine 30 saat, sosyal akış ve 1 GB bulut kaydı sunar.

İş planı 19.99 $ / ay / lisanstır. 300’e kadar katılımcıyı barındırabilir ve Tek Oturum Açma, yönetilen etki alanları, bulut kaydı için transkripsiyonlar ve şirket markasını ekleyebilir.

Kurumsal plan, aylık 19,99 ABD dolarıdır. İş planından her şeyi sunar, ancak aynı zamanda 1000 katılımcıya sahip olmanıza, sınırsız bulut depolama alanına ve özel bir müşteri başarı yöneticisine sahip olmanıza olanak tanır.

Discord vs Zoom: Entegrasyonlar

Discord, diğer yaygın uygulamalarla yerleşik entegrasyonlara sahiptir. Yapmanız gereken tek şey, bağlantıların avantajlardan yararlanmasını sağlamaktır. Discord şunlarla bütünleşir: Twitch, Telegram, Google Sheets, Twitch, Trello, Gmail, YouTube, Blizzard Entertainment, Steam, Reddit, Facebook, Instagram, Twitter, Spotify, Xbox Live ve çok daha fazlası. Her entegrasyonun özellikleri uygulamadan uygulamaya değişir. Ancak, hepsinin bağlantılı uygulamadaki verileri doğrudan Discord sunucunuza senkronize etmenin bir yolu vardır.

Açık bir API’ye sahip esnek bir uygulama olarak Zoom, bazı harika entegrasyonlar da sunar. Aslında Zapier, Zoom’u 3000’den fazla uygulama ile entegre etmenize yardımcı olur. Microsoft OneDrive, Slack, Dropbox, Panopto, Zylo, Microsoft Teams, Google Docs, Google Calendar, Outlook vb. İle entegre edebilirsiniz.

Discord Ekstra Özellikler

Her iki platform da bazı benzer özellikler sunar, ancak yine de birçok farklılıkları vardır.

Discord, bildirimlerinizi kontrol etmenizi sağlar. Bunları bir sunucu, kanal veya kullanıcı düzeyinde düzenlemekten çekinmeyin. Discord, Discord sunucuları listenizi daha yönetilebilir gruplar halinde düzenlemek için sunucu klasörleri de içerir. Farklı gruplara üye iseniz, bu özelliği oldukça kullanışlı bulabilirsiniz.

Discord’un sunduğu bir başka harika şey de markdown. Hafif bir biçimlendirme dili olarak işaretleme, düz metin düzenleyiciyle zengin metin oluşturmak için kullanılır. Yani, mesajlarınızı istediğiniz şekilde biçimlendirmek için markdown’u kullanabilirsiniz.

Discord ile, kısayol tuşları da ayarlayabilirsiniz – hangi tuşların belirli uygulama içi eylemleri etkinleştireceğini belirleyebilirsiniz.

Discord’daki en önemli özelliklerden biri botlardır. Bazı botlar, bir sunucuya katılan veya hoş geldiniz mesajları vb. Gönderen kişilere roller atamak için kullanılabilir.

Ayrıca Discord Geliştirici Portalı ile işinize özel görevleri gerçekleştiren özel Discord botları oluşturabilirsiniz.

Başka bir Discord numarası, kendi mikrofonunuzun ses çıkışını iyileştirmektir. Bunu, uygulamanın güçlü ses işleme özelliklerini kullanarak yapabilirsiniz. Birisi sizi duyamazsa, ayarlarla oynayabilirsiniz. Biriyle sohbet ederken arka planda duyduğunuz sinir bozucu mırıltı sesleri çoktan gitti.

Sunucunuzu büyütmek ve daha fazla kullanıcı çekmek istiyorsanız Discord Partnerlerine de başvurabilirsiniz. Discord Ortakları, özel Discord sunucuları, özel ortak rozetleri, VIP ses sunucuları ve Discord Nitro’ya ücretsiz erişim gibi özelliklere sahip olur.

Zoom’un Ekstra Özellikleri

Zoom ile her yerden buluşabilirsiniz… veya en azından herhangi bir yerdeymişsiniz gibi görünebilirsiniz. Dikkat dağıtıcı unsurları ortadan kaldırmak, karmaşayı gizlemek veya markalaşmayı vurgulamak için toplantılarınızda yeni bir arka plan oluşturmaktan çekinmeyin.

Zoom, toplantılarınıza kimin geldiğini bilmeniz için bekleme odaları sağlar. Bir seferde bir katılımcıyı veya aynı anda herkesi kabul edebilir ve hatta bekleyenlere bir mesaj gönderebilirsiniz.

Uygulama aynı zamanda Kişisel Toplantı Kimliği ile yalnızca sizin için sanal bir toplantı odası ayırmanızı da sağlar.

Ek olarak, bir rötuşa mı ihtiyacınız var? Zoom seni korur. Tüm ekranınız için yumuşak bir odak sağlayan Rötuş Görünümü özelliği ile kısa sürede şık ve profesyonel görünebilirsiniz.

Bir toplantıdayken teşhis bilgilerini görüntülemek ister misiniz? Zoom, karşılaştığınız sorunların ses, video veya ağdan kaynaklanıp kaynaklanmadığını belirlemenize yardımcı olur. Bu, yardım için BT yöneticilerine başvurmak yerine sahip olabileceğiniz tüm sorunları çözebilir. Zoom aramalarına katılmak için kullanılan indirilebilir bir uygulama olan bu işlev için Zoom Masaüstü istemcisini kullanmanız gerekecektir.

Zoom, Mart 2021 itibarıyla video konferans teknolojisini beyaz etiketli bir ürün olarak satmaya başlayacağını, böylece diğer şirketlerin kendi ürünlerini yerleştirebileceğini duyurdu. Bizi izlemeye devam edin!

Özet

Peki hangisi daha iyi: Zoom mu Discord mu? Sohbet etmeniz ve video veya ses kullanmanız gerekiyorsa, Discord sizin için mükemmel bir uygulamadır. Öte yandan Zoom, bir dizi özelliği ile işletmeler ve konferanslar için tasarlanmıştır ve optimize edilmiş araçlarla daha profesyonel düzeyde iletişim kurmanıza olanak tanır. Her iki uygulama da bugün kullanabileceğiniz en iyilerden bazıları. Özel amacınıza, ihtiyaçlarınıza ve bütçenize bağlı olarak Zoom veya Discord’u seçebilirsiniz.

 

https://www.business2community.com/communications/discord-vs-zoom-which-app-is-best-for-online-meetings-02405965