Başarılı bir online alışveriş sitesi oluşturmak için 4 ipucu

Online alışveriş sitesi oluşturmak kolay değil. İnsanların ürünün fotoğraflarına tıklaması artık sadece ilk aşama. Tüketicinize satın alma işleminden ödeme noktasına kadar olan süreçte nasıl rehberlik ediyorsunuz?

Online alışveriş sitesi oluşturmayı denediğiniz zaman dikkate almanız gereken birçok şeyin olduğunu göreceksiniz. Markanızın ve sitenizin işlevselliği arasında bir denge kurmayı isteyeceksiniz. Perakende trendlerin dijital dünya trendlerine geçmesiyle başarılı online alışveriş sitesi, perakendecinin başarısı haline geldi.

İşte bizden size, bu başarı için 4 ipucu;

visual-marketingGörselliği fazlalaştırın

Görsellerin, beyine yazıya göre 60,000 kat daha fazla işlendiğini biliyor musunuz? Görsel çekicilik taşıyan içerikler, ürünü satmanıza daha çok yardımcı olacak. Web sitenizi, potansiyel alıcıların ürünlerinize sahip olduğunda ürünlerin nasıl görüneceğine dair yardımcı olan bir dijital katalog olarak düşünün. Aynı zamanda videoların da ürününüzü aydınlatacağını unutmayın. Tüketicilerin görsel düşkünlüğünden yararlanmak için grafik tasarımcısı kiralamanıza gerek yok. Görsellerin içindeki belirgin ögeleri destekleyin sonra metin bilgilerini koyun. Ürünlerinizi sosyal medyada pazarladığınız zaman görsellerin güçlü gözüktüğünden emin olun.

Müşterinizi dikkate alın

Başarılı bir online alışveriş sitesi kurarken dikkat etmeniz gereken tek nokta görsellik değil. Markanızın estetikliğine de dikkat etmeniz inanılmaz önemli. Seçilen parçanın ödeme bölümündeki hesaplamasının hatasız olduğundan emin olun ve bu süreç olabildiğince kolay olsun. Paypal veya Visa ödemesi gibi müşterilerin tüm kart numaralarını girmeden tıklayıp, almasını sağlayan opsiyonları dikkate alın. Kendinize siteye ilk girdiğiniz ve satın alma işlemini tamamladığınızdaki en kolay aşamayı sorun ve bu aşamaları harekete geçirin.

Değerlendirmelere izin veriniletisim-hatalari

BrightLocal araştırmasına göre müşterilerin %88’i kişisel tavsiyelere güveniyor. Bu nedenle potansiyel müşterilerinizin ürünü, kullananlardan duymasına izin verin. Tüketiciler sadece sizin söylediklerinizi değil, aynı zamanda arkadaşlarının söylediklerini de duymak isteyeceklerdir. Eğer negatif yorumların olumlu yorumlara ağır basacağını düşünüyorsanız, müşterilerinize geri dönüş yapabilecekleri bir mail adresi sağlayın ve maillerde ürüne ve müştürenizin problemine uygun olan en iyi cevapları kullanın.

Rakiplerinizi izleyin

Hani dostunu yakın, düşmanını daha yakın tut derler ya… En iyi online alışveriş sitelerine bakıldığında bu cümle bilhassa doğru. Bu işe esas rakiplerinizi belirlemekle başlayın ve onların web sitelerine girin. Siteyi keşfedin hatta ürün seçip kendi online kartınız ile ödeyin. Aşamalar içinde sizin sunduklarınızdan daha iyi şekilde sunulmuş olan bir bölüm var mı? Sitedeki resimler nasıl? İnsanların siteyi tıklaması için ne gibi taktikler kullanılıyor? Bunların cevaplarıyla kendinizi karşılaştırın. Ayrıca rakiplerinizi sosyal medyada takip etmek, ürünlerini nasıl yükselttiklerini görmek de size yardımcı olacaktır.

Kaynak: http://smallbiztrends.com