Küçük işletmeler, Google ve Facebook reklamlarına neden yatırım yapmalı?

Küçük işletmeler, sektördeki büyük işletmelerle mücadele edebilmek için doğru reklam stratejileri arıyorlar. Dijital ortamda verdikleri reklamların ise istedikleri kitleye ulaşabilmesi için doğru mecraları seçmek zorundalar. Araştırma şirketi eMarketer’in son raporuna göre, Facebook (NASDAQ: FB) ve Google (NASDAQ: GOOGL) dijital reklamcılıkla ilgili tutumlarını sağlamlaştırmaya devam ediyor. Firma, toplam dijital harcamalarının bu yıl yüzde 16 artarak 83 milyar dolara ulaşacağını söylüyor. Google’ın ABD’deki dijital reklamlardan elde ettiği gelirin yaklaşık yüzde 15 artması beklenirken, Facebook’un yüzde 32’sini atlaması bekleniyor.

Google ve Facebook Reklamlarının Yararları 

 E-Marketer analisti Monica Peart, bir araştırmada “Google’ın arama ağı, özellikle mobil aramanın başta gelen üstünlüğü, tüketicilerin bir ürünün tüm ayrıntılarını aramak için akıllı telefonlarına gitme eğilimi büyük ölçüde artmasından kaynalanıyor” dedi. “Google ve mobil arama genel olarak bu davranış değişikliğinden faydalanmaya devam edecektir.” sözlerini de ekledi.
Google ve Facebook, dijital reklam alanlarındaki yerlerini sağlama almış gibi görünüyor. Google’ın 2017’de ABD arama ağı reklam gelirinin yüzde 78’ine ulaşarak arama ağı reklam alanına egemen olmaya devam edeceği tahmin edilse de, Facebook görüntülü reklamların başında geliyor. Facebook’un ABD dijital ekran pazarının sadece yüzde 39,1’i oranla daha az etkileyici olacağı öngörülüyor.
Sosyal ağ sitelerinin ABD’deki görüntülü dijital reklam ticaretinin 2017’de 16.33 milyar dolara çıkması bekleniyor. Bu açıkça Facebook’un; Google, Yahoo ve Twitter”ın paylarından alacağı anlamına geliyor.
Öte yandan, Microsoft’un ABD arama ağı reklam gelirlerinin E-Marketer projeleri bu yıl 2,79 milyar dolardan 2019’da 3.02 milyar dolara ulaşacak. Bir diğer yandan, Snapchat, gelirinin yüzde 157,8 arttırıp 770 milyon dolara ulaşarak patlayıcı bir büyümeye hazırlanıyor. Ancak öyle bile olsa, öngörülen 800 milyon dolardan biraz daha düşükte kalıyor.
Genel olarak, ABD’de arama harcamalarının önümüzdeki üç yıl içinde yüzde 24 oranında artarak 2019’da 45.63 milyar dolara ulaşması bekleniyor.
Bu istatistiklere göre, küçük işletmelerin görüntülenme oranında Microsoft, Yahoo, Yelp, Amazon, Ask ve AOL gibi diğer dijital reklamcılık hizmetlerinde zaman zaman öne çıkıyor. Facebook, dijital görüntülü reklamlarda, Google’da arama motoru reklamlarında liderliğini sürdürüyor. Bu yüzden küçük işletmeler büyük kitlelere ulaşabilmek için bu iki sosyal medya ağına güvenebilir.

Yorum yapın