8 aşamada ücretsiz veya düşük maliyetli online pazarlama taktikleri

Yeni bir işletme sahibi olduğunuzda muhtemelen işinizi pazarlamak için en etkili, ücretsiz veya düşük maliyetli yöntemleri arıyorsunuzdur. Dünyanın en iyi ürününe veya hizmetine sahip olabilirsiniz, ancak insanların bundan haberi yoksa ne kadar iyi olduğunuzun da hiç önemi yoktur. Yeni bir işletme açıldığı zaman sorun bütçedir. Bütçe için merak etmeyin, ücretsiz ya da düşük maliyetli pazarlama taktikleri listemize bakın.

İnanılmaz içeriği yayınla

Dikkat edin ”’iyi” ya da ”yeterli” sözcüğünü kullanmadım. Bunun nedeni ortalama veya vasat bir içerik bugünün sanal pazarlama ortamında kullanılmayacak olmasıdır. Hedef kitlemizin parmak uçlarında her gün yeni bir bilgi dünyası vardır. Görülebilir olmanız için rekabeti göze alarak, yüksek kaliteli içerikle öne çıkmanız gerekiyor. Bu taktiği gözden kaçırırsanız, gelecekte pişman olabilirsiniz.

Reddit’e katılın

Reddit, “internetin ön sayfası” olarak adlandırılan çıplak kemiklerden oluşan sosyal ağdır. Bariz bir pazarlama taktiklerinde kıvranan, çok fazla teknik meraklı olan izleyicilerden oluşur. Stratejik olarak kullanıldığında güçlü bir araç olabilir.

İnfografik

İnfografik, son derece güçlü bir pazarlama aracıdır. Görsel olarak sindirilmeleri kolaydır ve insanlar infografikleri paylaşmayı severler. Dolayısıyla yönlendirme trafiğini ve bağlantıları artırmanın harika bir yoludur. Bir A + bilgi grafiği yapmak için bir tasarımcı tutmak, cüzdanınızı zora sokabilir; ancak biraz zorluk çekerek ucuza kendiniz de yapabilirsiniz. Size yardımcı olabilecek çevrimiçi programlar bulunmaktadır. Bunların bazıları Canva, Easel.ly, Picktochart…

Eski verilere yeni hayat verin- İçeriğinizi geri dönüştürün

Her türlü içeriği esasen başka herhangi bir içeriğe dönüştürebilirsiniz. Sahip olduğunuz, kitleniz için hala alakalı ve kullanışlı olan eski içeriğinizi alın ve kaç tanesini başka biçime dönüştürebileceğinizi görün. İçeriği yeniden amaçlayan üç genel yol vardır: Tekrar yazma, yeniden birleştirme ve yeniden biçimlendirme.

Ortak girişimler

Ortak girişimlerde, işletmeler bilgi, kar ve piyasaları paylaşmak için birlikte çalışırlar. Müşterek girişimleri çeşitli yapılar üstlenebilir. Küçük şirketler, kendi endüstrisinde “büyük köpekbalıklarını” almak için birleşebilirler. Büyük şirketler ise doğru potansiyel ile daha hızlı ve daha küçük işletmelerle ittifak kurarken küçük şirketlerin büyük bir ismi olan şirketler ile ittifak kurmaları ve böylece coğrafi alanlarını genişletmeleri de mümkündür.

Google’da iş sayfası oluşturun

Google’da iş sayfası oluşturmak, çevrimiçi görünürlüğünüzü artırmak için harika bir yoldur. Bu sayfa Google arama motorunda  ve Google haritalarda işletmenizin  bulunmasını kolaylaştırır. Ayrıca, Google+ kullanıcılarının işletmenizi kolayca incelemelerine de izin verir. Yerel işletme değerlendirmeleri arttıkça, arama motorunuzun sıralamaları da gelişecektir. İşletmenizi Yahoo Yerel listesine eklemek de iyi bir fikir olacaktır.

Sosyal medyayı bir promosyon makinesine dönüştürün

Sosyal medya artık pazarlama planınızın “hoş” bir taktiğidir. Potansiyel müşterilerle oldukları yerde (Facebook, Twitter vb.) tanışmanıza izin verir. Eğitici girişimciler, erişimlerini iyileştirmek ve daha fazla müşteri kazanmak için sosyal medyadan yararlanırlar. Çoğu ev ve işyerinde bugün bir bilgisayar ve internet bağlantısı bulunmaktadır. McDonalds bile müşterilerine Wi-Fi hizmeti sunuyor! Dolayısıyla, çevrimiçi pazarlamanın gücünü kullanmak için büyük bir pazarlama bütçesine ihtiyacınız yok. Solo girişimci( solopreneur) iseniz, sosyal medya işinizi pazarlamak için uygun maliyetli bir yoldur. Güçlü bir pazarlama taktiği ve ücretsizdir.

Blog

Ücretsiz veya düşük maliyetli online pazarlama taktik blogları, neredeyse her türden çevrimiçi işletmenin pazarlamanın önemli bir parçası olmuştur. Müşteriler ve potansiyel müşterilerle bağlantı kurma konusunda eşsiz kaynakları vardır. Ayrıca, düzenli yayınlar ve anahtar kelime yerleştirme yoluyla herhangi bir web sitesinin arama sonuçlarını artırabilirsiniz. Eğer yazar değilseniz, post yaratma ve gönderme işlemlerini dış kaynaklı olarak düşünebilirsiniz.

Unutmayın, ücretsiz veya düşük maliyetli pazarlama taktiklerini ararken, yeni şeyler denemekten hiçbir zaman korkmayın. İşletmenizi pazarlamak için kullanabileceğiniz pek çok yöntem ve teknikler vardır. Bir gecede başarılı olamasanız da, işinizi üst seviyeye çıkarmaya harcadığınız zaman ve çaba, başarılı olduğunuzda sizi tatmin edecektir.

www.bussiness2community.com