WhatsApp, hesaplarınızı daha güvenli hale getirmek üzerine çalışıyor

Whatsapp, bu yılın başlarında, konuşmalarınızı uçtan uca kriptolama sistemi ile daha güvenli hale getirmişti. Şimdilerde ise bu Facebook şirketi, sahtekarların hesabınızın kontrolünü ele geçirmemesi için güvenliği artırmanın yolunu arıyor.

WhatsApp, Android ve Windows Phone, müşterilerinde iki faktörlü kimlik doğrulama sistemini test etmeye başladı. Kullanıcılarına uygulamaya ek bir güvenlik katmanı ekleme opsiyonu sunan özellik, şuanda Android ve Windows Phone içinWhatsApp’in beta versiyonunda mevcut durumda.

WhatsApp’in Android için olan son beta versiyonunun hesap ayarlarında, “İki adımlı kimlik doğrulama sistemi” seçeneği bulunuyor. Tıklandığında, kullanıcılara altı haneli bir şifre ve WhatsApp hesabı ile eşleştirmek için bir e-mail adresi soruluyor. Bu özellik bir kere aktive edildiğinde kullanıcılardan telefon numaralarını herhangi başka bir cihazdaki WhatsApp uygulamasına kaydetmek istediklerinde daha önce belirledikleri bu şifreyi girmeleri isteniyor. Windows Phone (v2.16.280) için olan WhatsApp Beta uygulaması da bu iki adımlı kimlik doğrulama özelliğine sahip.

Güvenlik uzmanları, her servis için iki adımlı kimlik doğrulama özelliğine duyulan ihtiyacı uzun zamandır dile getiriyorlardı. İki adımlı kimlik doğrulamanın (iki faktörlü kimlik doğrulama olarak da biliniyor) eksikliği, geçmişte sahtekarların başkalarının hesaplarını tutarak sömürdükleri bir potansiyel bir güvenlik açıklığına neden oldu.

İki adımlı kimlik doğrulama özelliği genellikle, kullanıcıların iki ayrı aşamadan geçerek kendilerini tanıtmalarını gerektiriyor. Bunlardan biri, bir donanım (yani bu örnekte bir SIM kart), diğeri de hatırladığınız bir koddur (bu durumda bir şifre). Facebook Messenger, aynı rakip uygulamalar Line ve Telegram gibi, oldukça uzun bir süre kullanılabilir iki adımlı kimlik doğrulama özelliğine sahipti. Gmail, Facebook, Twitter ve Lastpass gibi kullandığınız diğer hizmetler de bu özelliği kullanıcılarına sunuyor.  Ancak hepsi bu kadar da değil. WhatsApp iki adımlı kimlik doğrulama sistemine ek olarak ayrıca, kullanıcıların arka planda ses kaydı dinleyebilecekleri yeni bir özellik test ediyor. Bu özellik test aşamasını geçerse, biri size ses dosyası gönderdiğinde uygulama üzerinde başka bir sohbete geçseniz bile dinlemeye devam edebileceksiniz. Sürekli değişen dijital dünyaya mobil uygulamalar da ayak uydurmaya devam ediyor.

Kaynak: http://mashable.com/