E-posta pazarlama konusunda 7 ölümcül günah ve erdem

Bu yazıda pazarlamada elektronik postada kaçınmamız gereken yedi günah ve yedi arzu edilen erdemi keşfedeceksiniz.

Ölümcül yedi günahı hiç duydunuz mu? Onlar ahlaki tuzağı içeren tembellik, kıskançlık ve hırstan kaçınmak için gerçek bir yol haritasıdır. Bugün, bu yedi tuzak sık sık popüler kültürde görünmekte; bunlara örnek olarak SE7EN filmi ve Morgan Spurlock televizyon belgeseli serisi 7 Ölümcül Günah.

Eğer hızlı bir online arama yaparsanız aynı zamanda komik örnekler bulursunuz; örneğin Youtube videoda özellikle yedi ölümcül günahın pek çoğunun ngerbob Karepantalon’dan alındığını görürsünüz. Hayır,dalga geçmiyorum.

Televizyonda, film sahnelerinde ve sosyal medyada bulunana yedi ölümcül günahla beraber ben pazarlamada elektronik postanın önemli ahlaki tuzaklarını uzun uzadıya düşünmeye başladım. Pazarlama elektronik içinde bir yol haritasına sahip olmak güzel olmaz mıydı?

İçerik pazarlamacıları olarak, büyük tehlikelerden arınmak için bir listeye ihtiyacımız var, bu yüzden tekerleklerimizi döndürmek için açılmayana, okunmayan ve tıklanmayan etkisiz mesajlar göndermiyoruz.

Günah #1: ‘’Hoş geldiniz’’ mesajını attıktan sonra kaybolma

Birçok içerik pazarlamacıları yeni abonelerine göndermek için otomatik ‘’hoş geldiniz’’ mesajı hazırlar, ama daha sonra, onlar tamamen ortadan kaybolur ve üye eposta listelerine tekrardan uzun bir süre email atmazlar.

Bazı pazarlamacılar kendilerinin bela olmasından korkar. Diğerleri sadece neyi nasıl söyleyeceklerinden emin değillerdir.

Eposta sessizliğiniz hangi nedenle olursa olsun, siz bir eposta Houdini’si olamazsınız. Eğer listenizle düzenli görüşmezseniz, abonelerinizle olan yüksek bağ kurmak için olan fırsatı kaybedersiniz.

Erdem #1: Düzenli olarak kitlenize güzel içerik gönderme

Değerli eposta içeriği gönderimi üyelerinizle ilişki kurar ve onların sizi tanımasına yardımcı olur.

Blog yazısı, podcast bildirimleri, hızlı ipuçları ve diğer yararlı içerikleri listenize email atın. Sonra bu maillere düzenli ve ilgili teklifleri ilave edin.

Ve her zaman hatırlayın: sizin email aboneleriniz sizinle, içeriğinizle ve söylediklerinizle ilgilenmeselerdi kaydolmazlardı. Eğer değerli olduğunuzu kanıtlarsanız bela olmazsınız.

nah #2: İnsanların listenizden aboneliğini kaldırdıktan sonra panik olmayın

Abonelikten çıkma bildirimleri kalbinizde korku mu yaratıyor? Eğer öyleyse yalnız değilsiniz. Bu bir ortak (ve kaçınılmaz) günah

İnsanların abonelikten çıkmak için bir sürü nedeni var ve birçoğu için endişelenmenize gerek yok. Panik sizi geri tutabilir ve listenize eposta göndermek için tereddütte bırakabilir.

Erdem #2: İdeal üye topluluğunuzun hep abone kalacağını unutmayın

Listeniz için uygun olmadığını keşfeden insanlar vazgeçebilir ve vazgeçtiklerinde siz zaman, para ve enerji tasarrufu sağlar.

Bu korkuyla mücadele etmek için abonelikten çıkanların bildirimini kolaylıkla kapatabilir ve devamlı olarak kaç kişinin listenizi terk ettiğini bakmayı durdurmalısınız.

Günah #3: Aşırı promosyon veya az promosyon

Eğer listenizde çok reklam gönderiyorsanız, üyeleriniz bundan rahatsız olabilir ve sizden daha az şey almak isteyebilir.

Diğer yandan eğer konu ile alakalı teklif hiç göndermiyorsanız ‘’özgür’’ olma riskini garantiliyorsunuz.

Aşırı promosyon veya az promosyonun ikiside eposta pazarlama dünyasının günahı ve kaçınmak gerek.

Erdem #3: Değerli içerik yayınlamanın ve konuyla alakalı teklif sunmanın çarpıcılığının muhteşem dengesi

Listeni için yapabileceğiniz en güzel şey onlara dengeli yüksek kaliteli içerik ve düzenli teklif göndermek

Eposta editör takviminize bakın ve promosyon ve içeriğin gelecek aylarda emailde olacağına emin olun.

Günah #4: Bir mailde en çoğu yapmaya çalışın

Hiç bir şey tonlarca link içeren farklı içerik, açılış sayfaları ve satış tekliflerinden daha kötü olamaz.

Özellikle yükselen mobil dünyamızda okuyucularımızı bir amilde çok fazla bilgi( ve çok fazla link) ile doldurmamalıyız.

Eğer bir mailde çok şey yapmak istiyorsanız, okuyucunuz daha çok ‘’bunu daha sonra okurum’’ diye düşünecek ve mesajınızı temizleme dosyasında atacak. Hiçbir zaman kurtarılamayacak okunmayacak gibi şansı var.

Erdem #4: Harekete geçiren ve tek konuya odaklana mal yazımı

Yapabiliyorsanız her bir mailde tek bir harekete geçiren çağrıya bağlı kalın. Birilerinin son blog postunuzu okumasını istiyorsunuz? Güzel! Ona bağlı kalın ve temiz, kolay, tıklanabilir linkler üretin.

nah #5: Sıkıcı olmak

Sıkıcı mailler temel günah. Çoğu üyeniz her gün tonlarca mail alıyor, yani ayakta durmak için dikkatlice durumu değerlendirin.

Sıkıcı mailler yıpranıyor e siliniyor.

Erdem #5: Emalinize sesinizi kullanarak kişiliğinizi katın

Üyeleriniz siz bilmek isteyecek- sizin ve sevdiğinizi, neyden nefret ettiğinizi ve neyi temsil ettiğinizi.

Hikaye anlatarak, fikirlerinizi paylaşarak veya azıcık özel tarafınızı göstermekten korkmayın.

Üyeleriniz bunu sevecek ve emaillerinizi okumayı daha çok sevecekler.

Günah #6: Telefona uyumlu mail atın

Yüzde 65’ten daha fazla mail artık akıllı telefon ve tablette açılıyor.

Eğer hala üç kolonlu mail atıyorsanız (veya telefona uyumlu mesaj atımı) üyelerinizin büyük kısmı mesajı okumada sıkıntı yaşayabilir.

Bu büyük günah için 2016’da özür yok. Telefonla üyelerinize sempatik olmalısınız

Erdem #6: Geniş tıklanabilir kolonlu mail atmak

Düzenli tek kolon kullanın ve kolay gezinme, tıklandığından emin olmak için maillerinizi telefonda test edin.

Günah #7: Akıllı, uygulanabilir bir posta pazarlama stratejisi oluşturulması ihmali

Çoğu içerik pazarlamacıları email mesajlarına muhteşem pişmiş pasta olarak yaklaşmaktadır.- onlar sadece duvara atar ve neyin yapıştığını görür.

Bu günah sizin işiniz için ölümcül olabilir. Karıştımak, ezici veya fakir düzenlenmiş emailler websitenize zarar verebilir –yani ‘’gönder’’ e basmadan önce düşünmelisiniz.

Erdem #7: ’’Gönder’’e basmadan önce harita oluşturmak

Yaklaşık olarak ne zaman listenize email atacağınızı, ne hakkında atacağınızı, hedeflerinizi ve emailin nasıl gözükeceğini belirlemelisiniz.

Akıllı pazarlama email stratejisi kullanıcılarını açık oranda üretsiz günah sağlamakta.

Başarılı email pazarlamasını gerçekleştirmek

Bu ölümcül yedi günah dijital pazarlama dünyasında önlenebilir ve pazarlama hedeflerini başarmaya daha da yaklaşabilirsiniz.

Aynı zamanda üyelerinizle güçlü ilişki kurup her seferinde mail attığınızda daha güvenli hissedersiniz. Sizin vicdanınız (ve üyelerinizin vicdanı) orada sizin etik yolculuğunuzu desteklemek için var.

Ve eğer son günahı (akıllı uygulanabilir bir eposta pazarlama stratejisinin oluşturulma ihtimali) son eposta serisi sizi kapsayacak. Bir süre içinde…

Kaynak: http://www.copyblogger.com/sins-virtues-email-marketing/