Iphone kılıfları tarih mi oluyor?

2015 Eylül ayında piyasa sunulan Apple Şirketi’nin Iphone 6 ve Iphone 6 Plus serisi hafifliği ile ön plana çıksa da büyüklüğü ve arka kapak malzemesinden dolayı kullanıcıların elinden kaymasına neden oluyor.

Iphone arka kısmı alüminyumdan yapıldığı için kullanıcılarından elinden kayarak cam kırılmasına veya çerçevenin zarar görmesine sebep oluyor.

Bu durumda kılıf yardımı ile Iphone kullanılmasını öneren Apple firması; ürün ile beraber kendi deri ve plastik kılıflarını da piyasaya çıkarmıştı. Fakat kullanıcılara pahalı gelen bu kılıfların yan sanayi ürünleri de çok geç olmadan piyasaya sunuldu.

Yan sanayi firmalarını çıkardığı kılıflar Apple’ın çıkardığı kılıflardan daha çok ilgi görünce Apple da kendi bünyesinde yan sanayi ürünlerini satmaya başladı. Buna örnek olarak “Spiegen, EvuTech, Patriot, Nike” gibi markaların kılıflarını satışı hala mağazalarda devam etmektedir.

İngiltere gazetesi “The  Guardian”’ın yaptığı bir ankete göre Iphone’u yüzde 60 kullanıcı kılıfsız kullanmayı seviyor. Birçok kullanıcının kılıfsız kullanmayı tercih ettiği için yan sanayi firmaları da bu kullanıcılara hitaben Iphone’ların arkasına yapışabilen yuvarlak bir ürün piyasaya sürdüler. Bu ürünü işaret ve orta parmağınızın arasından geçirip telefonunuzu rahatlıkla kullanabiliyorsunuz.

Özellikle Amerika’da yaygınlaşmaya başlayan bu ürünün yakında Türkiye piyasasına da sunulacağı ön görülüyor.

 

Yorum yapın