Twitter’ın “heart”ı %6 daha fazla faaliyet gösteriyor

Twitter’ın “heart”ı %6 daha fazla faaliyet gösteriyor

San Francisco’daki Open Mobile Summit’te konuşan Twitter’ın ürünlerden sorumlu kıdemli başkan yardımcısı Kevin Weil’in yaptığı açıklamaya göre, Twitter’ın yeni “heart (beğeni)” özelliği konuşulduğu kadar kötü reaksiyonlar almıyor.

Geçtiğimiz hafta radikal bir karar alarak Twitter üyelerinin kullanımına açılan “heart” yani “beğeni” özelliği, daha önce kullanılan “favorite” yani “favori” özelliğinin yerini almıştı. Yazılanları “favorilemek” yerine “beğenmek” olarak uygulanan bu yenilik, kullanıcıların olumlu ve olumsuz tepkilerini çekmesine rağmen, alınan geri bildirimlere bakıldığında daha ilk haftasında %6 oranında kullanımın artmasına sebep oldu.

Peki neden? Weil’e göre bu artışı anlamak pek de zor değil. Gün içinde insanların favoriden çok beğenide bulunduğunu belirten Weil, mevcut kullanıcılarda %6 oranında artan beğeninin, yeni kullanıcılarda ise %9 olduğunu açıkladı.

 

Ekran Resmi 2015-11-22 15.52.55

Weil: “Kalp evrensel ve kapsayıcı bir sembol”

Yıldız yerine kalp işareti koymak üzerine çok düşündüklerini ve bu özelliği herkese açmadan önce farklı ülkeden farklı grupların denemesine sunduklarını söyleyen Weil, farklı sembol ya da kelimeleri de düşündüklerini fakat kalp sembolü evrensel olduğu için kararı bu yönde aldıklarını belirtti.

Kaynak: Twitter Sees 6% Increase In “Like” Activity After First Week Of Hearts

 

Yorum yapın